Vormingen

Vormingen
Naast een voorliefde om mensen te ondersteunen om hun zelfredzaamheid te verhogen in het dagelijkse leven, ben ik ook een enthousiaste interactieve spreker

Ben je op zoek naar een interessante vorming rond onderstaande onderwerpen of heb je liever eentje op maat? Neem dan zeker contact met mij op!

Valpreventie
Als expert valpreventie geef ik lezingen voor organisaties en professionals over valpreventie vanuit het EVV (Expertisecentrum Val- en fractuurpreventie Vlaanderen).

Dit is een combinatie van theorie (de 13 valrisicofactoren) en bruikbare tips en tricks die u kan toepassen binnen uw organisatie of de thuissituatie.
Hulpmiddelen en woningaanpassingen


Ervaar je moeilijkheden ten gevolge van een neurologische problematiek of door ouderdomsklachten om zo zelfstandig en veilig mogelijk thuis te functioneren?


Dan kan u op mij beroep doen op een duidelijke uiteenzetting wat de mogelijkheden zijn naar aanpassingen en hulpmiddelen (+ eventuele terugbetaling). Ik deel nuttige tips en tricks met voorbeelden vanuit mijn eigen praktijk/ervaring. 

Levenslang thuis wonen


Tegenwoordig blijven de mensen langer en langer thuis wonen. Weet u hoe u dit het beste aanpakt?

- Welke hulp is er allemaal mogelijk?

- Welke aanpassingen kan ik in mijn huis uitvoeren om zo lang en veilig mogelijk thuis te blijven?

- Welke hulpmiddelen bestaan er allemaal?

- Zijn er financiële tegemoetkomingen om dit  haalbaar te maken?


Naast een antwoord op bovenstaande vragen zullen er ook heel wat nuttige, kleine, kosteloze tips en tricks gedeeld worden


Cognitieve problemen


Ben je op zoek naar iemand die je duidelijk en eenvoudig meer kan vertellen over cognitieve problemen ten gevolge van een NAH, de ziekte van Parkinson, dementie,... dan is deze vorming/workshop iets voor u. 

Naast behapbare theorie worden er heel wat nuttige tips en tricks gegeven van hoe je aanwezige geheugenproblemen kan ondersteunen. Dit kan zowel gegeven worden aan personen met geheugenproblemen, de mantelzorgers of professionals. 


ParkinsonOver de ziekte van Parkinson kan u verschillende vormingen/workshops aanvragen, zowel als organisatie of voor professionals. Zelf ben ik o.a. ook tewerkgesteld als Parkinsoncoach voor Geïntegreegde zorg Waasland.


Enkele voorbeelden:
- De diagnose, verschillende fases, diepere kijk naar de symptomen (Fijn motorisch, schrijfproblemen, cognitieve moeilijkheden,...)

- Mogelijke hulpmiddelen/aanpassingen gericht op personen met de ziekte van Parkinson

-Wat kan een ergotherapeut betekenen voor een persoon met de ziekte van Parkinson

-.... 


Vorming op maat
Naast de reeds vermelde vormingen, denk ik ook graag mee om lezingen uit te werken op jullie vraag, gericht op de noden van jullie doelgroep. Zo ontstond in 2023 de lezing 'levenslang thuis wonen'.Bent u benieuwd naar mijn ervaring als spreker? 2023

- Maart 

ACREHAB/UGent Revalidatie bij personen met de ziekte van Parkinson - 3 daagse opleiding voor professionals
Gastspreker rond transfers, fijne motoriek, schrijven en hulpmiddelen.


- Juni

Presentatie valpreventie te Antwerpen - KVE50+


- November 

Presentatie levenslang thuis wonen - LDC De Koffiebranderij te Wetteren


2024

- April

Presentatie valpreventie – LDC De Koffiebranderij te Wetteren

Presentatie levenslang thuis wonen - OCMW en de ouderenadviesraad te Wichelen


- Oktober

Presentatie levenslang thuis wonen – LDC ’t Fazantenhof te Lochristi

- November

Presentatie levenslang thuis wonen – LDC De Koffiebranderij te Wetteren